Sinterit סייעה בהצלת לב קטנטן בזכות מודל מדויק

רקע

ניתוח לב בילדים הוא התמחות תובענית ביותר, הכוללת התמודדות עם מבנים קטנים ועדינים. כאשר מדובר בלב של תינוק צעיר, שעשוי  לשקול כ 20 גרם – צפויים קשיים רבים.

האתגר
כאשר ללב יש א-נורמליות אחת וידועה, רוב הרופאים מסתמכים על שיטות ידועות כגון CT או MRI לצורך הדמיה. האתגר האמתי מתחיל כשמדובר בלב קטנטן ובמחלת לב נדירה, שבעת תיקונה, חלקיקי מילימטרים עלולים להיות ההבדל בין חיים או מוות. במקרים אלו, CT או MRI אינם מספיקים.

על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה, המנתח צריך לקבל מקסימום מידע על מנת להחליט האם לבצע את התהליך וכיצד לבצעו בדרך הטובה ביותר. במקרה זה, Kordian, תינוק בן 3 שבועות, סבל משבר באבי העורקים, תסמונת לב נדירה שאיימה על חייו, והרופאים ואמו של התינוק, שלא ידעה דבר על המחלה, היו צריכים להחליט במהירות באיזו גישה לנקוט.

הפתרון
טכנולוגיית ההדפסה בתלת ממד התגלתה כפתרון מושלם. באמצעות הדפסת לב "זהה" ללבו של התינוק במדפסת ליסה פרו, יכלו הקרדיולוגים לראות את השבר באבי העורקים באופן מוחשי ולהתכונן בקפידה לניתוח. טכנולוגיית ,FDM היעילה במקרים רבים, לא מתאימה למשימה זו בה נדרש פתרון דיוק מקסימלי, שיאפשר לרופאים להבחין בכל וריד ועורק שמקיפים את הלב. בטכנולוגיית FDM, הורידים המתקבלים במודל ההדפסה דקים מדי ועלולים להיקרע בקלות בהסרת חומרי התמיכה בתהליך ה Post Processing  . לעומת זאת, טכנולוגיית ה SLS עונה על כל הדרישות. מודלים המודפסים ב SLS משמשים לתכנון ניתוחים ותהליכים פולשניים, במיוחד כשמדובר במחלות לב מורכבות, נדירות ומולדות, כשהאנטומיה משתנה ממטופל למטופל. תכנון ניתוח המסתמך על מודל מדויק הופך את הניתוח לבטוח, קל וקצר יותר. לניתוחים אלו יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר.

תוצאות

בסופו של דבר, הצוות הרפואי החליט להדפיס את מודל הלב של Kordian על מנת לתכנן טוב יותר את הניתוח המורכב. בזכות טכנולוגית ה SLS, של ליסה פרו הפרטים נראו היטב, וגודלו הזעיר של  הלב לא היווה שום בעיה. כשאמו של התינוק ראתה את המודל התלת ממדי, היא הבינה את חומרת מצבו של בנה והסכימה בקלות רבה יותר בנחיצות הניתוח. כיום, kordian פעוט בריא וחייכן בן שנה וחצי ואיש לא יכול לנחש באיזה מצב חמור היה טרום הניתוח.

ליסה פרו בטכנולוגיית SLS  – לסיכום:
ייצור מודל תלת ממד של הלב בטכנולוגית SLS :

  1.       מדויק ברמה של 1:1, שומר על המבנה והיחס בין האלמנטים השונים בלב,  דבר שלא ניתן להשגה ברמות אלו בטכנולוגיות אחרות.
  2.       מסייע לסטודנטים ללמוד על מחלות לב בדרך וויזואלית ומוחשית, לתכנן ולהתאמן לקראת הליכים רפואיים, ומעלה את סיכויי הצלחתם.
  3.       מספק הסברים, מידע והמחשה להורים, שאין ברשותם את הידע הרפואי הנדרש.