טכנולוגיית ההדפסה בתלת ממד חודרת במהירות לכל תחומי חיינו. לאחרונה שולבה מדפסת תלת ממד ASIGA Max מבית מפעיל במערך החדשנות בבילינסון והפכה תוך זמן קצר לכלי עבודה חיוני להכנת הצוות הרפואי להליכים מורכבים.
מערך החדשנות בבית החולים בילינסון עוסק בפיתוח טכנולוגיות רפואיות, מודלים לניבוי והתערבות וכלים לרפואה מותאמת אישית, המותאמת לצרכים העולים מהשטח. אחד האתגרים שהוצבו לאחרונה בפני צוות המערך התחיל במטופלת צעירה יחסית עם רקע לבבי שסבלה ממפרצת מוחית מורכבת שחייבה צנתור. בשיתוף הרופא המטפל, ד"ר מיכאל פינדלר מהמחלקה הנוירולוגית – היחידה לצנתורי מוח, עלה הרעיון להדפיס דגם תלת ממדי של המפרצת.
"ההליך הרפואי המרתק החל בסריקת CT אנגיוגרפיה" מתארת ירדן מור - ראש תחום הדפסות תלת ממד ועיצוב במערך החדשנות בבית החולים. "סריקה זו אפשרה לנו לתכנן ולהדפיס, תוך מספר שעות, מודל תלת ממדי מדויק לפרטי פרטים, המדמה ברזולוציה גבוהה את המפרצת המוחית ואת כלי הדם במוח של המטופלת.
לאחר מידול המפרצת עצמה, יצרנו מודל סימולציה המאפשר תרגול של הפרוצדורה לפני הצינתור האמיתי.
"ההדפסה נעשתה במדפסת תלת ממד ASIGA Max מבית מפעיל שנבחרה לאחר בחינה מעמיקה של האלטרנטיבות הקיימות בשוק, בזכות ההדפסה האיכותית בטכנולוגיות DLP בזכות היכולת להדפיס בחומרים גמישים המדמים בקרוב רב את הרקמות הרלוונטיות ובזכות היחס האישי ומערך השירות והתמיכה המקצועי של מפעיל".
המודל שהודפס ע"י צוות תלת הממד במחלקת החדשנות הועבר לחדר הצנתורים והסימולציה נערכה תחת שיקוף, ע"י ד"ר פינדלר ועם אותו מכשור המשמש לטיפול.
הסימולציה אפשרה לנוירולוג לראות באופן מוחשי את האנטומיה של המטופלת, לבחון את אסטרטגיית הטיפול במפרצת, להחליט מראש כיצד לנווט בין כלי הדם ואיך לכוונן את המכשור לקראת ההליך הרפואי. מספר ימים לאחר הסימולציה, הצוות ביצע את ההליך הרפואי שהסתיים בהצלחה. מקרה זה ממחיש היטב את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיות תלת הממד בעולם הרפואה.
"לאחרונה רכשנו במפעיל גם סורק תלת ממד שאמור להשתלב במגוון פרויקטים עתידיים ומרתקים שאנחנו עובדים עליהם בימים אלו" מציינת ירדן ומוסיפה:
"סורק זה, יחד עם המדפסת וחומרי הגלם המתקדמים של מפעיל, מספקים לנו את היכולת להדפיס את כל דגמי התלת ממד In-house. כך אנחנו הופכים את עבודתו של הצוות הרפואי בבילינסון לאינטואיטיבית וקלה יותר, מקצרים את הזמן הדרוש לביצוע הליכים רפואיים מורכבים, ערוכים טוב יותר למקרי חירום, משפרים את שיעורי ההצלחה ושומרים על בריאות המטופלים שלנו".