הדפסת גרמושקה

גרמושקה מסמך של תוכנית הגשה הכוללת מגוון תוכניות הנדסיות, אדריכליות, טפסים ושרטוטים, והבקשה מוגשת לוועדה המקומית לתכנון ובנייה על מנת לקבל היתר בנייה. תוכנית ההגשה זכתה לכינוי גרמושקה מאחר שהיא מקופלת בצורה של אקורדיון. את הגרמושקה וכל השרטוטים הדרושים לקבלת ההיתר, מאחסנים בתיק קרטון בצבע ורוד.

המונח גרמושקה מוכר לכל מי שעוסק בתחום האדריכלות, התכנון, ההנדסה והבנייה. את תוכנית ההגשה מגיש אדריכל מטעם בעל הנכס, והבקשה חייבת לכלול טפסים ומסמכים שונים, מפות וחתכים. כדאי לדעת כי החל מחודש ינואר 2016, ובהתאם להוראות תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה יש להעביר את תוכניות ההגשה כקבצים, כלומר החל מעבר משיטות הגשה מסורתיות להגשה המבוססת על טכנולוגיות דיגיטליות חדשניות ומתקדמות יותר.

מהי הדפסת גרמושקה?

ברוב תהליכי רישוי הבנייה במדינת ישראל יש להגיש בקשה מפורטת ומאורגנת לקבלת היתרי בנייה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ברשות המקומית. הדפסת גרמושקה מהווה חלק חשוב ומרכזי בתהליך התכנון האדריכלי והגשת הבקשה להיתר בנייה. לכן, הדפסת תוכנית ההגשה הכוללת שרטוטים, תוכניות פיתוח, חתכים, מפה טופוגרפית, תוכנית העמדה ומסמכים נוספים, משחקת תפקיד חשוב וחיוני בתחומי האדריכלות והבנייה, ברוב הפרויקטים. את המפות, השרטוטים והחתכים יש להגיש בקנה מידה נכון על פי הדרישות אחרת הבקשה תיענה בדחייה ובדרישה לתיקון המסמכים הרלוונטיים.

המהנדס / האדריכל, המכונה גם עורך הבקשה, אחראי על הכנת התוכניות, השרטוטים והחתכים, ותפקידו כולל ריכוז כלל המסמכים הדרושים לקבלת היתר בנייה מהוועדה המקומית או הארצית לתכנון ובנייה. לאחר שהאדריכל מסיים להכין תיק גרמושקה עליו להעלות את הקבצים לפורטל רישוי מקוון, ולאחר הגשת הבקשה הוועדה תבחן את התיק ותחליט האם לאשר את הפרויקט או שהיא תדחה את הבקשה או תדרוש שינויים.

תהליך הדפסת הפלוט / גרמושקה ודרישות טכניות להדפסה באיכות גבוהה

חשוב לציין כי הדפסת גרמושקה מחייבת מדפסת פלוטר להדפסה בפורמט רחב. לא ניתן להדפיס את המסמכים הדרושים להגשת תכניות עבודה אדריכליות / הנדסיות באמצעות מדפסת משרדית, וחייבים להדפיס את המסמכים על גבי דפים גדולים במיוחד החל מA0, A1, A2 ועוד

הדפסת גרמושקה בפורמט רחב חייבת להיות בקנה מידה נכון מאחר שאנשי המקצוע משתמשים בתוכניות המצורפות לתוכנית ההגשה בקנה המידה המקורי, לכן אין אפשרות להדפיס את המסמכים הרלוונטיים בגודל 4A, כלומר במדפסת רגילה.

קנה המידה הסטנדרטי והנפוץ ביותר להדפסת תוכניות בנייה הוא לרוב 1:50, את המפה הטופוגרפית יש להדפיס ברמה מידה של 1:250, את תוכנית הפיתוח יש להדפיס בקמה מידה של 1:250, את התשריט יש להדפיס בקנה מידה של 1:100 וכך גם את החתכים לאורך ולרוחב המבנה.

במקרים רבים שולחים את הקבצים המוכנים להדפסת בבית דפוס מקצועי / מכון העתקות המחזיקים בפלוטרים / מדפסות בפורמט רחב, לפחות 90 ס"מ. יש להכין את הקבצים בהתאם לדרישות בית הדפוס ובהתאמה לדרישות להכנת הגרמושקה שיש להגיש לוועדת התכנון והבנייה. ההנחיות הן להכין קבצים בפורמט מתאים כמו PDF, TIFF או DWG, אך חשוב לפנות לבית הדפוס / מכון העתקות על מנת לקבל הוראות מדויקות לגבי הפורמט המועדף, וחשוב לבחור נכון את הנייר ולהתייחס לגורמים חשובים נוספים כמו רמת ואיכות הגימור, עמידות ההדפסה, עובי הנייר, חיתוכים, למינציה וכריכה.

מיכון מתאים להדפסת גרמושקה

חברת מפעיל מציעה פתרון מקיף וכולל להדפסת תוכניות עבודה הנדסיות אדריכליות /גרמושקה לרבות פוסטרים …. (להרחיב אודות סוגי התוצרים) על ידי בתי דפוס, משרדי אדריכלים ולקוחות נוספים. כחברה מובילה, מפעיל משווקת פלוטרים ומדפסות בפורמט רחב להדפסת גרמושקה ותוכניות בנייה, להרחיב, לדוגמה מגוון דגמים של מדפסות HP בפורמט רחב מסדרת , ,HP DesignJet T Series, מדפסות HP פורמט רחב PageWide ועוד. כמו כן, מפעיל משווקת מיכון מתאים להדפסת גרמושקה כמו גלילי נייר רחבים, מערכת אוטומטית להזנת נייר, תוכנות עריכה והדפסה מתקדמות ועוד.

סיכום

לסיכום, הדפסת גרמושקה חייבת להתבצע באיכות גבוהה ולפי הדרישות הקיימות, לכן יש לבחור היטב את בית הדפוס או לרכוש פלוטר ומיכון משרדי מקצועי של מפעיל. הדפסת גרמושקה באיכות גבוהה ולפי הדרישות חוסכת זמן ומשאבים ומונעת עיכובים בקבלת היתר הבנייה.

למידע נוסף, לייעוץ מקצועי ולרכישת מדפסות בפורמט רחב – צרו קשר עם המומחים שלנו.

למגוון פתרונות הדפסת בפורמט רחב הקליקו

רוצים לשמוע עוד על מחשבים ניידים לגרפיקה?
השאירו פרטים ונחזור אליכם